вівторок, 25 вересня 2012 06:00

Саакашвілі заклав нове місто на березі моря

Грузинський президент 44-річний Михаїл Саакашвілі будує поселення Лазіка на березі Чорного моря. Називає його "містом своєї мрії" і "надійним тилом". Про закладини заявив 23 вересня на центральній площі міста Зугдіді.

— Сьогодні ми для Грузії, Самегрело (регіон на заході Грузії. — "ГПУ"), Зугдіді й для кожного з нас почали будівництво міста Лазіка. Це не моя забаганка. Найкоротший шлях із Китаю до Європи проходить через Самегрело. Тут будуть підприємства. Вкладемо дуже великі гроші. Інвестори з усього світу створять компанії. Зведемо сотні готелів, — розповідає глава держави.

Обіцяє, що грузини своїм талантом здивують увесь світ. Про ідею щодо міста-порту Саакашвілі вперше говорив торік узимку.

Грузинські блогери пишуть, що у новому поселенні вже є Будинок юстиції та будівля адміністрації порту Лазіка.

"Крім того, румунські робітники зводять черговий монумент із незрозумілим призначенням і поки що не відомою назвою", — розказують у інтернет-щоденниках.

У розбудову міста грузинська влада планує вкласти близько $120 млрд. Очікують, у Лазіці на кордоні з Абхазією житимуть до півмільйона людей.

Раніше на цій території було велетенське болото. Належало бізнесмену Темурові Карчаві, що колись мав у Росії судимості. Згодом землю в нього вилучила держава.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі заклав нове місто на березі моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі