середа, 09 червня 2010 03:30

Російські солдати вкрали кредитки загиблих поляків

Четверо російських солдатів украли пластикові картки з місця аварії польського літака під Смоленськом. Слідчі підтвердили мародерство.

Строковики Московського військового округу Ігор Пустоваров, Сергій Сиров, Юрій Саньков та Артур Панкратов охороняли місце аварії літака Ту-154, на якому розбилися польські високопосадовці. Військові зізналися, що забрали чотири банківські картки.

Справа про крадіжку набула розголосу, коли Іоланта Пшевознік, вдова загиблого 46-річного Анджея Пшевозніка — генсекретаря Ради з охорони пам"яті боротьби та мучеництва, повідомила про зникнення з рахунку її чоловіка 1400 євро.

Варшавська прокуратура почала розслідування. Виявили, що Пшевознік мав дві картки. Однією розплатилися у крамниці Смоленська приблизно через 1 год. 20 хв. після трагедії. З іншої кредитки марно намагалися зняти гроші шість разів. Кому належать ще дві картки — не повідомляють.

Удова повідомила, що з рахунку її чоловіка зникли 1400 євро

Спочатку поляки припускали, що це зробили омонівці. Але спецназ прибув на місце катастрофи після того, як хтось скористався карткою польського чиновника.

Щодо солдат порушили кримінальну справу. Поки що вони під наглядом у своїй частині. Запевняють, що одну з карток у них забрав банкомат.

Авіакатастрофа Ту-154 сталася під Смоленськом 10 квітня о 9.41 за київським часом. На борту були 88 польських високопосадовців і вісім членів екіпажу. Всі загинули.

Зараз ви читаєте новину «Російські солдати вкрали кредитки загиблих поляків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі