середа, 01 листопада 2006 17:17

Рейган прийшов у політику 40 років тому

Автор: фото: REUTERS/Danny Moloshok
  Нинішній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеґґер спілкується з удовою Рейгана 83-річною Ненсі у Бібліотеці Рональда Рейгана в місті Сімі-Веллі
Нинішній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеґґер спілкується з удовою Рейгана 83-річною Ненсі у Бібліотеці Рональда Рейгана в місті Сімі-Веллі

У Каліфорнії відзначили 40-ву річницю обрання Рональда Рейгана губернатором штату. Запрошені збиралися в бібліотеці, названій на його честь, у місті Сімі-Веллі. Гостей прийшло багато, серед них — відомі актори, політики та нинішній губернатор Арнольд Шварценеґґер.

Рейган — актор, який став політиком. Каліфорнію він очолив 1966 року, а до того знявся у 53 фільмах. Через чотири роки жителі штату знову обрали його губернатором. За Рейгана неподалік Сан-Франциско створили "Силіконову долину". Там містяться підприємства найбільш високотехнологічних компаній світу.

1980-го він став президентом США. На цій посаді перебував два терміни. За нього економіка країни процвітала, а Радянський Союз фактично визнав свою поразку в гонці озброєнь. Рейгана часто запитувати про секрет успіху. Він відповідав, що всі проблеми треба вирішувати з позицій здорового глузду.

Останні десять років свого життя Рейган страждав від хвороби Альцгеймера. Від неї у віці 93 років він і помер. Сталося це 6 червня 2004 року. Американці вважають його одним із найуспішніших президентів за всю історію країни.

Теперішнього губернатора Каліфорнії Шварценеґґера часом порівнюють з Рейганом. Він так само прийшов у політику з кіно. Однак президентом Арнольд стати не зможе. Актор народився у Австрії, а очолювати США можуть лише корінні жителі.

Зараз ви читаєте новину «Рейган прийшов у політику 40 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі