середа, 10 травня 2006 18:05

П"ятирічний малюк пробіг 65 кілометрів

Минулого тижня 5-річний індійський хлопчик Будхія Сінгх із міста Бхубанесвар за сім годин пробіг 65 кілометрів. О четвертій ранку він вирушив від храму в місті Пурі й зупинився об одинадцятій біля поліцейського відділку в рідному Бхубанесварі.

Будхія вже давно займається з тренером дзюдо Біранчі Дасом. До дзюдоїста хлопчика відвів прийомний батько, якому рідна мати продала Будхію за 800 рупій ($18). Вона після смерті чоловіка не могла прогодувати п"ятьох дітей.

На одному з тренувань Будхія чимось провинився. Тренер покарав його — наказав бігати по колу, а сам пішов собі, забувши про малого. Через п"ять годин він повернувся, а Будхія все ще бігав. Із того часу чоловік почав його тренувати з бігу і зробив знаменитістю.

Будхія вже брав участь у кількох забігах на багатокілометрові дистанції. Після того його не раз запрошували зніматись у рекламі, за що платили непогані гроші. За чутками, значну частину гонорарів п"ятирічного спортсмена тренер забирає собі.

Критика на адресу Біранчі Даса звучить часто. Його звинувачують у тому, що він задля власної вигоди виснажує дитину. Деякі лікарі застерігають, що в дорослому віці Будхія через це матиме проблеми зі здоров"ям.

Зараз ви читаєте новину «П"ятирічний малюк пробіг 65 кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі