вівторок, 17 червня 2008 17:45

Президента Росії звинуватили у зв"язках з організованою злочинністю

У сенаті США під час слухань минулого тижня колишній аналітик радіо "Свобода" Роман Купчинський звинуватив президента Росії Дмитра Медведєва у зв"язках з організованою злочинністю.

Упродовж останніх кількох років він розслідував діяльність "РосУкрЕнерго" та "Газпрому", керівником якого з 2002-го по 2008 рік був Медведєв. Купчинський заявив, що є безліч доказів залучення кримінальних елементів до енергетичного бізнесу. А Медведєв, мовляв, не міг уникнути зв"язків із ними:

— Російське керівництво компаній було поінформоване про залучення організованої злочинності і просто тихо з цим погоджувалося.

Купчинський наголосив, що уряд США має здійснити тотальну перевірку діяльності російських газових монополістів, оскільки керівництво цих компаній планує розмістити свої акції на нью-йоркській фондовій біржі:

— Недостатньо обмежуватися заявами про те, що в "Газпрому" документи в порядку. Слід ретельно розслідувати всі його операції.

Дмитро Медведєв, 42 роки, обіймав посаду голови ради директорів "Газпрому". Ця компанія постачає понад 25% усього європейського газу.

Зараз ви читаєте новину «Президента Росії звинуватили у зв"язках з організованою злочинністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі