четвер, 04 лютого 2010 17:13

Прем"єр Латвії економить на охоронцях

Прем"єр-міністр Латвії 38-річний Валдіс Домбровскіс через економічну кризу відмовився від послуг особистих охоронців. Відтепер їздитиме без них навіть у закордонні візити.

Домбровскіс закінчив фізико-математичний факультет Латвійського державного університету. Тривалий час займався наукою. Із 1998 року працював у національному банку Латвії. За шість років став членом Європейського парламенту. Там запропонував програму скорочення адміністративних витрат. У ній була пропозиція: ухвалені на засіданнях документи розсилати не автоматично, а на запит окремих депутатів або працівників Європарламенту. Завдяки цьому щотижня витрачали на 2,5 млн аркушів паперу менше. Загалом програма Домбровскіса заощадила Європарламенту близько 7,5 млн євро.

Торік через фінансову кризу латвійський уряд вдався до скорочення соціальних виплат: на 10% скоротили пенсії та допомоги на дітей. На 70% зменшилися виплати пенсіонерам, які працюють.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Латвії економить на охоронцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі