четвер, 01 жовтня 2009 19:13

Працівників "Франс Телекому" доводять до самогубства

28 вересня у французькому місті Альбі-сюр-Шеран 51-річний працівник телефонної компанії "Франс Телеком" наклав на себе руки — зістрибнув із 50-метрового моста. За останні півтора року він — 24-й представник компанії, хто зводить рахунки із життям через проблеми на роботі. Колеги кажуть, до відчаю людей доводить керівництво.

У 1990-х "Франс Телеком" узяла кілька великих позик. Із боргами не розрахувалася, фінансові проблеми вирішує за рахунок масових звільнень. За останні три роки місце в компанії втратили понад 20 тис. осіб. Звільнятимуть і надалі. Загалом тут працюють до 100 тис. людей.

Більшість із них мають статус держслужбовця, без поважної причини звільнити їх не можуть. Тому переводять на посади з меншою зарплатнею. Ретельно стежать за робочим графіком, зовнішнім виглядом, прискіпуються до термінів відпустки. Працівники кажуть: на людину тиснуть психологічно, доки вона сама не піде.

Ім"я останньої жертви не розголошують. Відомо, що в нього залишилися дружина та двоє дітей. Перед смертю він написав родині записку. У ній пояснив: не може терпіти знущань на роботі.

Схожі мотиви мали й інші колеги-самогубці. Менеджер у місті Метц прийняла смертельну дозу снодійного. Працівниця  паризького відділення вистрибнула з вікна. На зборах персоналу в місті Труа 49-річний чоловік намагався зарізати себе. Але його врятували.

2002 року на себе наклали руки 29 людей із "Франс Телекому", 2003-го — 22. Керівництво цю інформацію замовчувало.

Профспілка компанії вимагає відставки топ-менеджерів, закликає припинити звільнення. У справу втрутився міністр праці Ксавьє Дарко. Пообіцяв узяти діяльність "Франс Телекому" під особистий контроль.

Зараз ви читаєте новину «Працівників "Франс Телекому" доводять до самогубства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі