четвер, 12 липня 2007 15:52

Померла колишня перша леді США

 

Клавдію Джонсон, дружину 36-го президента США Ліндона Джонсона, за любов до дикої природи прозвали "Зозулькою". Навіть офіційні видання так і писали про неї — Зозулька Джонсон.

У середу на 95-му році життя вона померла в лікарні міста Остін, штат Техас.

Клавдія Джонсон належала до тих перших леді країни, яких прості американці любили найбільше. Вона боролася проти неконтрольованого мисливства. Вимагала замінити рекламні біґборди вздовж доріг на дерева та клумби. Збирала гроші на благоустрій столиці країни Вашингтона.

Клавдія народилася в Техасі в заможній родині. Вийшла заміж за молодого політика Ліндона Джонсона 1934 року. Після кількох викиднів народила йому двох доньок — Лінду й Люсі.

Джонсон став президентом США після вбивства Джона Кеннеді 1963 року. Першим своїм наказом він заборонив расову дискримінацію на півдні країни. Перше, що зробила його дружина, — засадила галявину перед Білим домом дикими квітами з Техасу.

Зозулька Джонсон пережила свого чоловіка на 33 роки. 2002-го жінка перенесла інсульт і після цього вже не розмовляла. Спілкувалася з родичами через записки.

Зараз ви читаєте новину «Померла колишня перша леді США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі