пʼятниця, 25 лютого 2011 06:45

Поліцейські протестують проти урізання зарплат

— Виходь на вулицю! Подивися нам в очі, — кричать американці губернаторові Скотту Волкеру біля будівлі уряду в Медісоні, столиці штату Вісконсин.

Від 16 лютого жителі протестують проти планів уряду зменшити заробітну плату працівникам державного сектору.

У суботу в центрі Медісона зібралося найбільше мітингувальників — близько 70 тис., у вівторок — 50 тис. Американці стоять біля дверей адміністративних будівель і біля будинку губернатора. Вимагають скасувати законопроект Скотта Волкера, що той висунув минулої суботи. Політик пропонував урізати права профспілок, скоротити зарплати і соціальні пільги держпрацівників, частину людей звільнити. У такий спосіб сподівається зменшити дефіцит бюджету штату.

У мітингах беруть участь здебільшого вчителі та студенти. У понеділок до них долучилися пожежники, поліцейські й лікарі. Медики обіцяють, що всім учителям, які до них звертатимуться, видаватимуть лікарняний листок. Тоді зарплата педагогів, які пропускають роботу через мітинги, не постраждає.

— У вчителів немає вибору. Ми повинні їх підтримати. Розумію, що за це нас можуть вигнати з роботи, але справа варта ризику. Якщо сьогодні промовчимо, завтра буде ще гірше, — пояснює в суботу один із лікарів.

Представники губернатора кажуть, що проект усе одно затвердять. Зараз дефіцит бюджету Вісконсину $3,6 млрд. У 40 американських штатах "дірка" у бюджеті на 2012 рік становить $125 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські протестують проти урізання зарплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі