середа, 01 грудня 2010 02:15

Однією маріонеткою керують 30 акторів

Автор: фото: REUTERS/Alejandro Acosta
  Велетенська маріонетка театру ”Роял де люкс” стоїть перед церквою у мексиканській Гвадалахарі
Велетенська маріонетка театру ”Роял де люкс” стоїть перед церквою у мексиканській Гвадалахарі

— Чудова ідея, фантастичні декорації, — розповідає глядач лялькової вистави "Слон султана" в Лондоні. — Центр міста перетворився на сцену. Свято було так гарно організоване. Жодних банерів і реклами спонсорів, яток із гамбургерами чи пивом. Я була захоплена ляльковим виступом не менш, ніж моя донька-школярка.

Французький театр маріонеток "Роял де люкс" подорожує із 10-метровими ляльками. На честь 200-річчя незалежності Мексики завітав до міста Гвадалахара. Протягом тижня там проходили вуличні спектаклі.

Театрали привезли три ляльки-велетні від 3 до 10 м заввишки. Лялькові чоловік "Ель Кампесіно", його племінниця "Ля Пекуена гіганте" та пес "Ель Ксоло" важать по 2,5 т. Щоб вони пересувалися, ними мають керувати не менш як 30 акторів. Спеціально для свята виготовлених у Чилі маріонеток переодягли в національний мексиканський одяг. "Ель Кампесіно" приклеїли вуса та одягли солом'яне сомбреро.

Кілька днів глядачам показували вистави про національного героя Міґеля Ідальґо. Дія відбувалася біля театру Деґолладо. На міській площі напроти нього поставили велику стіну. На ній зображені епізоди з історії Мексики. На третій день виступів на площі Санктуаріо поставили куб із льодом 4х10 м. У середині був лялька-собака "Ель Ксоло". Рух на більшості сусідніх вулиць на час спектаклів заблокували. Вистави відвідали близько 3,5 млн глядачів.

"Роял де люкс" заснував француз Жан-Люк Курку. Театральна трупа виступала в Бельгії, Німеччині, Ісландії, Чилі, Австралії.

Зараз ви читаєте новину «Однією маріонеткою керують 30 акторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі