четвер, 01 липня 2021 00:55

Найстарішій жінці виповнилося 119 років

Автор: DAILYMAIL.CO.UK
  Туркеня 119-річна Секер Арслан щоранку снідає вареним яйцем. Каже, прожила хороше життя. Чекає на правнуків
Туркеня 119-річна Секер Арслан щоранку снідає вареним яйцем. Каже, прожила хороше життя. Чекає на правнуків

Туркеня Секер Арслан стверджує, що в неділю, 27 червня, відзначила 119-й день народження. Тоді вона — найстарша людина на Землі.

Секер святкувала з родичами в місті Амасья. Згідно з її водійськими правами, народилася 27 червня 1902-го. Але сім'я неправильно порахувала, тому подарували торт до 120-річчя.

В Арслан шестеро дітей і 12 онуків. Її мати дожила до 110 років. Донька Серап Юексель пояснює це тим, що їли натуральні продукти — яйця, масло, мед, сир і домашні йогурти. Довгожителька страждає на хворобу Альцгеймера, інших недуг не має.

За словами Юексель, мати чекає правнуків. Їй подобається складати генеалогічне дерево.

Секер Арслан живе з донькою, зятем і двома онуками. Сім'я злякалася, коли пів року тому заразилися коронавірусом. Донька зробила все, щоб ізолювати матір. Та не захворіла.

Арслан багато молиться і любить розповідати про життя. Вона пережила Першу світову війну, пандемію іспанського грипу, падіння Османської імперії, Другу світову війну, холодну війну, а тепер — пандемію коронавірусу.

Місцева влада хоче, щоб вік жінки визнали офіційно. Нинішній рекордсмен японець Кані Танака народився на пів року пізніше — 2 січня 1903-го.

Задокументовано найстарішою людиною була француженка Жанна Кальман. Народилася 21 лютого 1875-го, а померла 4 серпня 1997-го. Прожила 122 роки.

Зараз ви читаєте новину «Найстарішій жінці виповнилося 119 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі