четвер, 08 жовтня 2009 17:43

Найбезглуздіші випадки

1. Підірвали банкомат і загинули

25 вересня цього року двоє грабіжників загинули під руїнами банку в місті Дінан у Бельгії. Хотіли підірвати банкомат. Вибух зруйнував півбудівлі. Один злодій помер одразу, другий — у лікарні за кілька годин. Банкомат не пошкодило.

2. Став у чергу до каси

Цьогоріч у січні американець 24-річний Фелікс Гольдштейн вирішив пограбувати банк у місті Стоу. Біля каси було багато людей. Він одягнув чорну маску і став у чергу. Погрожував іграшковим пістолетом. Касирка віддала готівку. Гольдштейна затримали: доки він стояв у черзі, хтось викликав поліцію.

3. Замість касової зали потрапили до туалету

2008-го до фінустанови мексиканської столиці Мехіко злодії лізли через сусідній будинок. Планували просвердлити дірку в стіні — щоби пролізти до сховища. Помилилися, і зрештою потрапили до туалету. Спрацювала сигналізація. Довелося тікати через ту саму дірку.

4. Розсмішив касирку

2007 року грабіжник з американського штату Каліфорнія замість маски намастив обличчя збитими вершками. Касирка розсміялася. Крем танув, і ставало видно обличчя зловмисника. Той запанікував і кинувся до виходу. Не помітив скляних дверей, ударився об них лобом і знепритомнів.

5. Застряли у дверях

Троє грабіжників із передмістя Парижа 2004 року при вході до банку застряли у дверях, що обертаються. Зайшли до приміщення, почали вимагати 100 тис. франків готівкою. Працівники фінустанови, які спостерігали за сценою на вході, розреготалися. Подумали, що ті жартують. Злодії ж вирішили, що люди сміються, бо вони просять забагато. І знизили суму до 1 тис. франків. Регіт не вщухав. Тоді один із грабіжників вистрибнув на стіл. Послизнувся, впав і зламав ногу. Решта двоє кинулися тікати, проте знову застряли в дверях.

На злочин зважуються самовпевнені

— Пограбування банку вважають легкою справою, думають, ніхто не спіймає, — каже кримінальний соціолог Розмарі Ерікссон із Нью-Йорка. — Але більшість таких злочинів розкривають. У США можна потрапити за ґрати на 26 років.

Ерікссон каже: на потенційних грабіжників впливають кінофільми. На екрані все видається простим.

Детектив Джон Гемборн 28 років працює у нью-йоркській поліції. Каже, чоловіки та жінки йдуть на пограбування з різних причин. Перші прагнуть розрахуватися із боргами, дістати гроші на азартні ігри. Другі злочин скоюють із розпачу або через проблеми в особистому житті.

Зараз ви читаєте новину «Найбезглуздіші випадки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі