середа, 30 вересня 2009 19:00

На ожиріння страждають третина котів і псів

Автор: фото з сайту www.dailymail.co.uk
  Працівниця британської ветеринарної клініки тримає 10-кілограмового кота Сократа. Його власник Білл Данкан годував улюбленця сиром і картопляними чіпсами
Працівниця британської ветеринарної клініки тримає 10-кілограмового кота Сократа. Його власник Білл Данкан годував улюбленця сиром і картопляними чіпсами

5-річний кіт Сократ бере участь у конкурсі на схуднення, який п"ятий рік поспіль улаштовують у Великій Британії. Тварина важить 10 кг, це вдвічі перевищує котячу норму. Через це його та ще 10 найтовстіших британських котів і собак 100 днів триматимуть на дієті. Виграє той, хто втратить найбільше кілограмів.

Власник Сократа 52-річний Білл Данкан з англійського містечка Норт Шилдз годував кота сиром та картопляними чіпсами. Звернувся до ветеринара, коли той уже не міг ходити.

— Я не помічав його величезного живота через довгу пухнасту шерсть, — виправдовується Данкан. — Тому й не обмежував у їжі. Зараз даю по 50 грамів корму двічі на день. Щоразу Сократ дивиться на мене жалібно, просить іще. Лікар сказав, що за 100 днів такої дієти кіт скине 5,5 кілограмів.

За 100 днів дієти кіт скине 5,5 кілограмів

Змагання на схуднення серед тварин організовує одна з британських благодійних організацій. У такий спосіб її активісти хочуть привернути увагу до проблеми зайвої ваги домашніх улюбленців. Кажуть, затовстими є більше третини тутешніх котів і собак.

На ожиріння страждають чверть британців, здебільшого підлітки. Останнім часом у шкільних їдальнях забороняють продавати чіпси, ґамбурґери й шоколад. У деяких приватних коледжах — приносити із собою солодощі та лимонад.

Зараз ви читаєте новину «На ожиріння страждають третина котів і псів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі