середа, 13 квітня 2011 00:15

На кладовищі поселилися качка та олень

Автор: фото: REUTERS/Doug Benz
 

На кладовищі в американському місті Буффало поселилися качка та олень.

— В одній зі сміттєвих урн качка вимостила собі гніздо і нанесла яєць, — розповідає місцевий наглядач і прибиральник Томас, 49 років. — Олень помітив це і почав стерегти. Пташка з гнізда не сходить, мабуть, висиджує яйця. Олень відганяє від неї всіх, хто наближається бодай на п'ять метрів. Коли качка встає, щоб розім'яти ноги, він лягає на траві поряд і не зводить із гнізда очей. Пасеться на траві. Вранці та ввечері приношу обом по піввідра води.

На кладовищі поховані американський президент Міллард Філлмор і рок-співак Рік Джеймс. Воно відкритого типу. Огорожі навколо цвинтаря немає.

— Олень стоїть на варті удень і вночі. Засинає на годину-другу на світанку, але часто пробуджується, щоби пильнувати гніздо. Не лякається перехожих та автомобілів, які проїжджають неподалік. Запросили на кладовище зоологів. Вони не можуть пояснити зв'язок, який виник між качкою та оленем. Науковці знизують плечима. Кажуть, між тваринами зав'язалася не любов, а почуття симпатії та дружби.

Сезон гніздування тільки починається. Каченята вилупляться за 30 днів. Олень сидить над гніздом уже тиждень. Чи надовго його вистачить, я не знаю. Ця історія нагадує мені сюжет із мультфільму Волта Діснея.

Зараз ви читаєте новину «На кладовищі поселилися качка та олень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі