вівторок, 09 листопада 2010 07:44

Московського журналіста побили арматурою

У ніч проти суботи в Москві двоє невідомих напали на журналіста газети "Коммерсант" 30-річного Олега Кашина. Відеокамера на будинку кореспондента зафіксувала побиття.

Кашин повертався додому. Біля входу в двір його чекали двоє. Мали букет квітів. Один нападник швидко збив журналіста з ніг. Почали бити залізним прутом, якого витягли з букета. Через 1,5 хв. покинули закривавленого Олега лежати на тротуарі та втекли.

Кілька хвилин потерпілий сидів, спершись спиною на огорожу. Тоді  доповз до хвіртки і набрав 10-значний код. До Олега підбіг двірник. Було 00.36. За 11 хв. приїхала "швидка". Коли прибула міліція, на місці злочину арматури не виявили.

До лікарні журналіста привезли о 1.13. У Кашина зафіксували переломи щелеп, гомілки, кистей рук і черепно-мозкову травму. Частина пальця відірвана. Журналіста прооперували і ввели в стан штучної коми, щоб не помер від больового шоку.

У неділю на щелепи поставили титанові пластинки, зафіксували зламану гомілку. Операція тривала 3 год. Після цього лікарі повідомили, що мозку хворого нічого не загрожує.

Російський президент Дмитро Медведєв наказав генеральному прокурору Юрієві Чайці взяти справу журналіста під контроль. Правоохоронці порушили кримінальну справу за спробу вбивства групою.

Раніше Олег Кашин працював журналістом "Комсомольськой правды" у Калінінграді. До столиці переїхав сім років тому. Пише переважно соціально-політичні матеріали. Остання тема, яку порушував, — вирубування Хімкінського лісу.

Зараз ви читаєте новину «Московського журналіста побили арматурою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі