вівторок, 28 квітня 2009 17:02

Лукашенко вперше за 14 років побував на Заході

Вихідними президент Білорусі Олександр Лукашенко вперше за 14 років побував у Західній Європі. До того 54-річний політик, якого називають "останнім диктатором Старого Світу", був у західних країнах персоною нон ґрата. Нині ж його приймав в Апостольському палаці у Ватикані Папа Римський Бенедикт XVI.

Перед палацом Лукашенко зустріла урочиста варта швейцарських гвардійців. Потім його провели через 11 залів до папської бібліотеки. Там політик спілкувався з головою католицької церкви протягом 25 хв. у присутності двох перекладачів.

Папа подарував Лукашенку золоті медалі зі своїм зображенням, а президент понтифіку — ікону Христа. Її виконали з берести, соломи та дерева білоруські умільці. Потім 5-річний син Лукашенка подарував Папі буквар російською мовою.

Після аудієнції в понтифіка Лукашенко зустрівся з прем"єр-міністром Італії Сільвіо Берлусконі та міністром іноземних справ Франко Фраттіні. Після того Лукашенко відвідає саміт "Східне партнерство" у Празі.

— Це свідчить про великі успіхи білоруської дипломатії. Білорусь виходить із міжнародної ізоляції, на яку її прирекли американські імперіалісти, — каже Лукашенко. — Не можу висловити, який я радий, що побачив Папу.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко вперше за 14 років побував на Заході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі