вівторок, 25 липня 2006 17:15

Лукашенко подружився з президентом Венесуели

У понеділок президент Венесуели Уго Чавес, 51 рік, уперше приїхав із візитом до свого білоруського колеги Олександра Лукашенка, 51 рік. Обидва лідери потоваришували ще в аеропорту і пообіцяли один одному тісно співпрацювати.

— Я знайшов нового друга, і разом ми утворимо передову команду, — радів Чавес. — У Білорусі ми бачимо модель суспільства, яку починаємо будувати в себе.

Уго Чавес — затятий критик політики США. Президента Буша називає убивцею і безумцем, а своїм наставником вважає Фіделя Кастро, комуністичного лідера Куби, який керує цією країною вже 47 років.

У Лукашенка стосунки з Білим Домом теж не надто дружні. Після президентських виборів, які США і Європейський Союз визнали сфальсифікованими, рахунки багатьох міністрів і білоруського президента в американських банках заблокували. Їм заборонили в"їзд на територію США і країн ЄС.

У Мінську президента Чавеса його білоруський колега зустрічав теплими обіймами і з військовим оркестром. Венесуельський лідер приязно плескав по плечах усіх високопосадовців, які його зустрічали. Обіймався з перекладачами і журналістами.

У президентському палаці в Мінську глави двох держав підписали сім документів про співпрацю, зокрема, у військово-технічній галузі. А після офіційної частини зустрічі Лукашенко показав своєму новому другові "Лінію Сталіна" — історико-культурний комплекс під відкритим небом неподалік від столиці Білорусі.

Там Чавесу показали виставу — битву між військами радянської і фашистської армій під час Великої вітчизняної війни. У ній задіяли піхоту, артилерію, танки і літаки. Гостю все настільки сподобалося, що він переліз через огорожу і побіг обійматися з "солдатами".

Після відвідин Білорусії Уго Чавес запросив Лукашенка в гості до себе, і білоруський президент із радістю погодився якось прилетіти до Венесуели. Після того Чавес поїхав до Росії. Там він повинен підписати угоду про поставку у Венесуелу російських військових гелікоптерів і літаків на суму понад мільярд доларів. Після того Уго Чавес відвідає Катар, Іран, В"єтнам і Малі.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко подружився з президентом Венесуели». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі