вівторок, 05 серпня 2008 18:15

Костариканські вчителі не вміють читати

Менш ніж 10% учителів англійської мови в центрально-американській країні Коста-Рика вміють читати й писати. Про це заявили в міністерстві освіти країни.

Із трьох тисяч вчителів англійської 315 досконало володіють мовою. Інші непогано читають і пишуть або взагалі неписьменні й викладають предмет на пальцях. Учні навчаються за старими підручниками. Деяким понад 40 років.

Урядовці запевняють, що така ситуація погіршує економіку країни. На ринку праці володіння англійською є безперечною перевагою. Однак поміж костариканців мало кому вдається вивчити її в школі.

У країні створюють програми, спрямовані на залучення до викладання носіїв мови або кваліфікованих спеціалістів. Нині англійської можуть навчати бакалаври будь-якої спеціальності, навіть технічної. Від викладачів не вимагають міжнародних сертифікатів володіння іноземною мовою.

Однак некваліфіковані вчителі живуть не тільки в Коста-Риці. 48-річний американець Джон Коркоран 17 років навчав учнів початкових класів у штаті Каліфорнія. Чоловік не вмів читати й писати. Перевіряти домашні завдання допомагали асистенти. Кілька місяців тому Джон пішов на курси. Нині його навички оцінюють на рівні шостого класу.

Зараз ви читаєте новину «Костариканські вчителі не вміють читати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі