пʼятниця, 08 червня 2012 05:15

Конкурс краси серед верблюдів відбувся в Саудівській Аравії

Автор: фото З САЙТА www.fresher.ru
 

Конкурс краси серед верблюдів відбувся в Саудівській Аравії. У пустелі неподалік міста Дубаї за приз 500 тис. саудівських реалів — понад 1 млн грн — змагалися 17,5 тис. тварин. Для більшої привабливості власники вистригають на шерсті верблюдів складні візерунки.

— Наші предки бедуїни вважали верблюдів найгарнішими з істот, — говорить голова конкурсної комісії емір Халед бін Сальман бін Мухаммед. — Слово "джамал" — верблюд, співзвучне зі словом "джаміль" — гарний, красень. Для жителів пустелі це найважливіша тварина. Вона довезе вас по піску до оази, нагодує молоком, зігріє в холодну ніч. За верблюда можна було купити все — дім, сад із фініковими деревами, килим. Це були найнадійніші гроші.

Візерунки на шерсті роблять шість років. Перші два її відрощують і рівняють. Потім виголюють обриси майбутнього малюнка. Щороку його поновлюють. В останній рік вовну фарбують. Це найскладніша процедура. Бо необережний рух може зіпсувати всю роботу. До конкурсу допускають лише тварин, пофарбованих натуральними барвниками. Традиційно для цього беруть хну й басму.

— Ми не дозволяємо використовувати хімічні фарби, щоб не нашкодити тваринам, — говорить Халед бін Сальман. — Адже фарбується ще й шкіра під шерстю.

Конкурси проводять 11 років.

Зараз ви читаєте новину «Конкурс краси серед верблюдів відбувся в Саудівській Аравії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі