понеділок, 09 квітня 2007 16:52

Кадиров став президентом Чечні

Минулого четверга 30-річний Рамзан Кадиров офіційно став президентом Чеченської республіки. Місяць тому його кандидатуру на посаду запропонував російський лідер Володимир Путін, і її одноголосно підтримав чеченський парламент.

Церемонія присяги відбувалася в місті Гудермес, у великому шатрі, який оточили кілька рядів охоронців. Понад тисячу гостей із подарунками протягом години проходили через п"ять контрольних постів. Їх супроводжували снайпери й люди в чорному з автоматами Калашникова.

Коли Кадиров під музику проходив до трибуни поміж рядами дівчат у білих платтях і хлопців у традиційному одязі, звучали оплески. Новий президент склав присягу на російській і чеченській конституціях, а також на Корані.

Почесний караул вручив Рамзанові чеченський прапор, а гості — подарунки. Коли зазвучав гімн РФ, зал підвівся.

— Мій батько часто повторював, що влада — не самоціль, а засіб для досягнення цілей, — сказав новий глава республіки. — Я хочу збудувати мирну Чечню в складі Російської Федерації.

Рамзанів батько Ахмад Кадиров керував республікою до 2004 року, коли його вбили в місті Грозний. Рамзан тоді був начальником його охорони. А після смерті батька його було призначено спочатку першим віце-прем"єром, а згодом керівником уряду. Поки вік не дозволяв Кадирову стати президентом, цю посаду тимчасово обіймав Алу Алханов. Однак насправді влада в Чечні належала саме Рамзанові.

Зараз ви читаєте новину «Кадиров став президентом Чечні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі