понеділок, 28 грудня 2009 18:40

Винахідник святкував Різдво з жінкою-роботом

Автор: фото з сайту www.dailymail.co.uk
  Винахідник Лі Транг із роботом Аіко на різдвяній вечері. Гуманоїд розпізнає обличчя, може відштовхнути, якщо стиснути надто сильно
Винахідник Лі Транг із роботом Аіко на різдвяній вечері. Гуманоїд розпізнає обличчя, може відштовхнути, якщо стиснути надто сильно

34-річний Лі Транг із канадського міста Брамптон у провінції Онтаріо святкував католицьке Різдво 25 грудня з жінкою-роботом Аіко. Її зробив сам. На винахід витратив 30 тис. фунтів стерлінгів: продав машину, позичив гроші.

Зовні Аіко схожа на справжню жінку: у неї м"яка силіконова шкіра, на голові — перука із природного волосся. Її зріст — 152 см. Має усі органи чуття, окрім нюху.

Аіко розмовляє англійською та японською мовами, знає 13 тис. речень. Уміє читати, розрізняє кольори та розпізнає обличчя. Завжди вітається при зустрічі.

На Різдво допомагала винахідникові готувати святкову вечерю, прикрашала ялинку. Лі придбав для неї подарунки.

— Вона, як і будь-яка жінка, любить гарний одяг, — розповідає Транг. — Люблю купувати для неї обновки. Вона допомагає вирішити, що приготувати на вечерю. Різдво відзначали у будинку моїх батьків. Спочатку вони не розуміли мого захоплення роботами. Потім полюбили Аіко. Мамі подобається з нею поговорити.

Лі зібрав перший робот у чотири роки. Завдяки Аіко став відомим. Каже, що такі роботи будуть добрими помічниками для людей похилого віку та хворих. Шукає спонсорів для подальших розробок.

— Єдина проблема в тому, що Аіко не може ходити, — каже винахідник. — Це складне завдання. Останні шість місяців випробовував різні програми та системи, але поки що безуспішно. В усьому іншому вона — ідеальна жінка: завжди рада допомогти, ніколи не скаржиться. Реагує на дотик: може відштовхнути, якщо її стиснути.

Зараз ви читаєте новину «Винахідник святкував Різдво з жінкою-роботом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі