вівторок, 01 серпня 2006 19:20

Із в"язниць випустять 12 тисяч чоловік

Найближчим часом близько 12 тисяч італійських в"язнів опиняться на волі. Минулого тижня парламент країни ухвалив рішення зменшити на три роки терміни позбавлення волі злочинців. Тих же, в кого вони підходять до закінчення, випустять з-за ґрат.

Це дозволить вирішити проблему перенаселення в"язниць. До цього ще чотири роки тому закликав покійний Папа Римський Іван Павло II. В Італії діє 205 місць позбавлення волі. Розраховані вони на утримання 41 тисячі в"язнів, але зараз покарання у них відбувають понад 60 тисяч злочинців.

Парламентська більшість на чолі з Романо Проді не могла ухвалити цієї постанови без підтримки опозиції, яку очолює Сильвіо Берлусконі. Останній  погодився проголосувати "за" тільки після того, як до списку злочинців, яким зменшать терміни, включили хабарників та винних у фінансових злочинах.

Колишній головний прокурор країни Антоніо Ді П"єтро рішуче протестує проти ухвали. Протягом 1990-х Ді П"єтро посадив за ґрати багатьох корупціонерів. Тепер, каже він, це великою мірою втрачає сенс, бо інші злочинці "з білими комірцями" ще менше боятимуться можливого покарання.

За проектом закону, відсидять своє засуджені за тероризм, педофілію, торгівлю людьми та зв"язки з мафією.

Зараз ви читаєте новину «Із в"язниць випустять 12 тисяч чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі