четвер, 10 вересня 2020 06:31

Іспанія лідирує у Європі за кількістю хворих на коронавірус

Іспанія вийшла на перше місце в Європі за кількістю хворих і темпами зараження на Covid-19. Там понад 525 тис. інфікованих. За минулий тиждень зафіксували 50 тис. нових випадків. У Великій Британії недугу підтвердили у 349 тис., у Франції — 347 тис. людей.

Кожен третій хворий зі столиці — Мадрида.

— Ситуація тривожна. Але простіша, ніж у березні. Тоді було шалене навантаження на медичну систему. Зараз хворіють переважно легко чи без симптомів. Один із найсуворіших карантинів у Європі дав результати. Проте безвідповідальність людей призводить до неконтрольованого поширення вірусу, — говорить Анджела Пуенте з мадридської асоціації медичних працівників.

Найбільше підтверджених ­хворих на коронавірус у світі залишається у США. 6,5 млн американців заразилися й 193 тис. померли. Населення країни — 328 млн. В Індії з населенням 1,35 млрд Covid-19 щодня підтверджують у 90 тис. людей. Загалом там 4,3 млн хворих, 73 тис. померли. На третьому місці Бразилія — із 210 млн занедужали понад 4,1 млн померли.

Зараз ви читаєте новину «Іспанія лідирує у Європі за кількістю хворих на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі