четвер, 29 листопада 2007 18:50

Хірурги переплутали двох пацієнтів

У головній лікарні Танзанії Мухімбілі на операцію чекали двоє пацієнтів — Еммануель Дідас і Еммануель Мгаю. Перший мав травму коліна після аварії на мотоциклі. Другий страждав на постійний головний біль, йому повинні були видалити ракову пухлину мозку.

На початку цього місяця медики лікували обох. Але сплутали пацієнтів із однаковими іменами. Дідасу прооперували голову, а 19-річному Мгаї — коліно.

Після непотрібної операції на мозку Еммануель Дідас кілька днів провів у реанімації. Від хірургічного втручання його частково паралізувало. Нині він не відчуває правої частини тіла.

Хворий на рак мозку Еммануель Мгая із прооперованим коліном кілька днів провів у відділенні інтенсивної терапії. Минулого четверга його стан погіршився, тому юнакові терміново прооперували мозок. За кілька годин він помер.

Рідні Мгаї говорять, що не подаватимуть до суду на лікарів. Мовляв, вони давно знали, що в нього було лише 50% шансів вижити.

Хірурги виправдовуються тим, що пацієнти мали однакові імена, тому їх легко було сплутати. Але офіційний представник шпиталю Юма Мквава зауважує, що цей інцидент став найбільшим скандалом в історії лікарні. Він вважає, що однакове ім"я не може слугувати виправданням такої халатності.

Перед потерпілими від імені уряду країни офіційно вибачився міністр охорони здоров"я Давід Мвакіуса. Він пообіцяв відправити паралізованого Еммануеля Дідаса до Індії, де той пройде курс реабілітації.

Зараз ви читаєте новину «Хірурги переплутали двох пацієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі