вівторок, 08 серпня 2006 19:51

Фурньє думає допомогти пілотам

 

До стрибка з парашутом з висоти 40 км 62-річний француз Мішель Фурньє готується вже четвертий рік. 2002-го та 2003-го зробити це йому завадили погодні умови і проблеми з повітряною кулею, яка мала підняти його у стратосферу.

Останні два роки команда Фурньє працювала над новою кулею і чекала сприятливої погоди. Стрибатиме француз над територією Канади — вже найближчими тижнями.

На висоту 40 км Фурньє підніметься у спеціальній гондолі, яка захищатиме його від перепадів температури. А полетить вниз у космічному скафандрі.

Якщо все пройде успішно, то Фурньє встановить одразу чотири світових рекорди: у досягненні найбільшої висоти на повітряній кулі, у стрибку з найбільшої висоти, у найтривалішому вільному падінні і найзначнішій швидкості під час падіння. У польоті француз подолає швидкість звуку — 1235 км/год.

Мішель Фурньє — досвідчений парашутист і військовий пілот. Він сподівається, що його стрибок допоможе вченим розробити нові засоби безпеки для пілотів у надзвичайних ситуаціях.

Зараз ви читаєте новину «Фурньє думає допомогти пілотам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі