вівторок, 14 серпня 2007 16:57

Фіделеві Кастро виповнився 81 рік

У понеділок на Кубі святкували 81-й день народження президента країни Фіделя Кастро. Сотні дітей з піонерської організації зібралися в парку Леніна в столиці Гавані. Там для них приготували великий торт із написом "Вітаємо, Лідере". Діти співали: "Вітаємо тебе, Фіделю, у твій день" і плескали в долоні.

— Що я йому бажаю? Бажаю, щоб він іще довго жив. Я люблю його, — говорить 7-річний Дейрон Ґутьєрес.

Уночі сотні людей зібралися на набережній Гавани, щоб побачити феєрверк на честь Кастро. З відчинених вікон найближчих будинків лунали викрики: "Нехай живе Фідель", "Ми подолаємо всі негаразди".

У газеті Комуністичної партії Куби опублікували привітання від кубинця Рамона Лабаніно, який відбуває багаторічне ув"язнення в американському штаті Техас. Десять років тому в Маямі його разом із чотирма іншими кубинцями звинуватили у шпіонажі.

Усі святкування 13 серпня були громадською ініціативою. Цього року не влаштовували офіційних урочистостей. Народ не почув жодних послань від свого лідера. Фідель Кастро не з"явився у місті, щоб отримати привітання від прихильників.

Більш як рік тому він переніс операцію і тимчасово передав владу своєму молодшому братові Раулю, 76 років. З того часу Фідель не показувався на людях. Зараз невідомо в якому стані він перебуває.

Зараз ви читаєте новину «Фіделеві Кастро виповнився 81 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі