пʼятниця, 30 грудня 2016 00:30

Екс-президента Аргентини звинуватили в корупції

Колишньому президентові Аргентини, 63-річній Крістіні Фернандес де Кіршнер висунули звинувачення в корупції, змові та шахрайстві. Суд арештував її активи на суму $643 млн.

Слідчих зацікавила приватна компанія, наближена до родини Кіршнер. Вона отримувала урядові контракти на проведення дорожніх робіт.

У справі проходять 11 осіб. Серед них — сама Кіршнер, колишні мі­ністри федерального планування, державних інвестицій і послуг Хуліо де Відо, громадських робіт Хосе Лопес і бізнесмен Лазаро Баез. Екс-президент — під слідством. Звинувачення на свою адресу називає політичним переслідуванням.

У травні цього року Кіршнер уже висували звинувачення в шахрайстві. Тоді йшлося про незаконні операції з купівлі та продажу доларів. Їх у період фінансової нестабільності проводили через центральний банк Аргентини.

Екс-міністр Хосе Лопес перебуває в СІЗО. Його судитимуть за ще один злочин. Лопес улітку намагався закопати незадекларовані $8,5 млн у передмісті Буенос-Айреса біля монастиря. У багажнику його машини знайшли 160 пакетів з грошима, дорогі годинники та зброю. Під час затримання пропонував хабар сило­викам.

Крістіна Фернандес очолювала Аргентину два терміни поспіль — з ­2007-го по 2015 рік. Змінила на цій посаді свого чоловіка Нестора Кіршнера.

Зараз ви читаєте новину «Екс-президента Аргентини звинуватили в корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі