четвер, 13 серпня 2009 18:20

Двоє вкрали коштовностей на півмільярда гривень

6 серпня з ювелірного салону "Грефф Даймондз" у Лондоні вкрали коштовностей на 40 млн фунтів стерлінгів (510 млн грн. — "ГПУ"). Забрали 43 прикраси.

— Це — найбільше пограбування в історії Британії, — каже детектив Пем Мейс, який розслідує справу. — Грабіжники обирали найдорожчі прикраси. Більшість із них коштувала не менше мільйона фунтів. Злодії ретельно все продумали. Найімовірніше, вони працювали на замовлення.

Грабіжників було двоє. Їм близько 30 років, приблизно 1,8 м на зріст. Один із них — темношкірий. О 16.30 вони зайшли до салону під виглядом покупців. На них були дорогі костюми, тому охоронці їх одразу пропустили.

Чоловіки тримали руки в кишенях. Підійшли до стелажів із прикрасами і дістали зброю. Наказали продавцям відімкнути шафи й скласти в пакет коштовності, які вони виберуть. За кілька хвилин залишили салон. Для відступу захопили в заручниці співробітницю магазину. Її відпустили біля автівки — блакитного БМВ, яке чекало на них.

Неподалік від салону злодії врізалися в чорне таксі. Щоб таксист їх не переслідував, кілька разів вистрелили в повітря. Тікаючи, змінили три автівки. Поліцейські кажуть, їм допомагали щонайменше двоє водіїв.

Учора з"явилась інформація, що поліція Лондона затримала підозрюваного в пограбуванні 50-річного чоловіка. Його відпустили під заставу. Слідчі розшукують спільників.

Інформацію про грабіжників розмістили в усіх аеропортах і морських портах Великої Британії. У поліції вважають, що злодії напевне встигли втекти за кордон.

Лондонський "Грефф Даймондз" уже грабували шість років тому. Тоді банда "Рожева пантера" вкрала коштовностей на 23 млн фунтів (293 млн грн. — "ГПУ"). Пізніше їх спіймали і засудили до 15 років позбавлення волі. Повернути вдалося лише частину награбованого — на 3 млн фунтів.

На чоловіках були дорогі костюми, вони тримали руки в кишенях

Коштовності від "Грефф Даймондз" вважають одними з найпрестижніших у світі. Їхні салони є в Лондоні, Нью-Йорку, Монте-Карло, Дубаї та Кувейті. Серед клієнтів багато знаменитостей, зокрема співачка та футболіст Вікторія і Девід Бекхеми, супермодель Наомі Кемпбелл, телеведуча Періс Хілтон.

Найбільшим пограбуванням у світі називають напад на банк "Дар Ес Салаам" у столиці Іраку Багдаді позаторік. Його здійснили троє охоронців, які там працювали. Їм удалося винести з сейфів $292 млн.

Зараз ви читаєте новину «Двоє вкрали коштовностей на півмільярда гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі