вівторок, 28 листопада 2006 19:21

Дісней любив гратися дитячою залізницею

Дитинство у Волта Діснея було важке. Батьки приділяли йому мало уваги. Тому хлопчик почав малювати. На папері він створив власний світ, якому присвячував більше часу, ніж реальності. Там йому було затишно і безпечно.

Про це розповідає американський журналіст і письменник Ніл Ґаблер. Родина Діснея дозволила йому вивчити сімейні архіви і документи компанії. Після досліджень Ґаблер видав книгу "Волт Дісней: тріумф американської уяви".

Письменник стверджує, що в дорослому віці Волт Дісней не мав жодних стосунків із батьком. Коли той помер 1941 року, 40-річний син навіть не перервав ділової поїздки і не приїхав на похорон.

На роботі Дісней часто поводився грубо з працівниками студії. Якось він дізнався, що група художників вирішила створити профспілку. Тоді звільнив із роботи організаторів, а решті зменшив зарплатню. Іншого разу мало не побив кількох робітників.

У своїй книзі Ґаблер пише, що мультиплікатор часто принижував навіть свого старшого брата. У компанії, яку вони заснували разом, Рой займався фінансами. Якось під час обговорення музики для одного з мультфільмів Волт грубо перебив брата. Сказав Рою, що він нічого не тямить, крім своєї бухгалтерії.

Страждала також і дружина Діснея Лілліан. Після одруження 1925 року Волт більше часу проводив на студії, ніж удома. Часто замикався в одному з будинків і грався майже кілометровою залізницею.

Дісней дуже хотів мати багато дітей, але дружина довго не могла завагітніти. Урешті через вісім років після одруження народилася дочка Даян. Ще через три роки сім"я всиновила другу дочку Шерон.

Волт Дісней помер від раку легень у грудні 1966 року. Його дружина Лілліан пережила чоловіка на 31 рік. Ще до його смерті понад 240 млн людей бачили хоч якийсь його мультфільм, а 80 млн читали його книжки.

Минулого року прибутки компанії становили $31,9 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Дісней любив гратися дитячою залізницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі