четвер, 28 січня 2010 20:41

Буддійські монахи читають хіп-хоп

В одному з буддійських храмів японської столиці Токіо під час служби читають хіп-хоп. Монахи вважають, що стародавні мантри занадто складні для розуміння. Вирішили перекласти їх зрозумілішою мовою. У такий спосіб сподіваються залучити молодь до релігії.

Служби проводить монах Кансьо Тагаї. Молоді віряни називають його Містером Щастя. Перед службою він одягає традиційне вбрання, окуляри. Наспівує:

— Це стара-стара історія, фантазія та багатовікова космологія. Гей-гей, про що ця історія? Вона про Будду, йо. Гей, брате, слухай уважно! Тобі все зрозуміло? Ні? О"кей, малий, немає проблем.

У Японії понад 75 тис. буддійських храмів. Із 2000-го щороку кількасот церков закривають через брак відвідувачів. Більшість віруючих — люди похилого віку. На служби Тагаї збирається вдвічі більше людей, ніж на звичайні.

— Послання Будди безцінні, — говорить монах. — Але ми не зможемо передати його мудрість людям, бо стародавні тексти повністю розуміють лише монахи. Я спробував пропагувати буддизм серед молоді, використавши близьку для них мову. Це не змінило змісту і суті послань.

У токійському районі Сіндзюку відкрили буддійський бар. У ньому працює монах Дженсін Фудзіка. Його фірмовий напій — слабоалкогольний коктейль "Небеса". Горілку зі спеціями назвали "Пеклом".

— Люди думають, що монахи сидять далеко в горах наодинці з собою, — говорить Фудзіка. — Але ми живемо в сучасному суспільстві й маємо доносити до людей вчення Будди. Це не обов"язково робити в монастирі. Справжній храм там, де люди живуть із вірою.

Зараз ви читаєте новину «Буддійські монахи читають хіп-хоп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі