понеділок, 10 липня 2006 19:09

Бомжам у Сіетлі подарували квартири

75 хронічних алкоголіків, які живуть на вулицях міста Сіетл у США, отримали в подарунок від міської влади квартири.

Влада міста вирішила, що дешевше буде надати їм житло, аніж прибирати після них вулиці, доправляти до лікарень, в"язниць і витверезників.

У місті ще торік склали список із двох сотень бомжів, на яких витрачали найбільше коштів. Кожен із цих безпритульних жив на вулиці впродовж останніх років і принаймні шість разів безрезультатно лікувався від алкогольної залежності. 70 чоловікам і 5 жінкам уже виділили помешкання у новому будинку.

У міській адміністрації Сіетла заявили, що раніше на кожного бездомного алкоголіка місто витрачало в середньому $50 тис. на рік. Відтепер, коли вони питимуть, спатимуть і ходитимуть у туалет у своїй квартирі, це коштуватиме бюджету не більш ніж $13 тис.

Не всім у Сіетлі сподобався цей проект. Дехто обурюється, що власники нових квартир можуть і далі спокійно пиячити. Житло, мовляв, не розв"яже проблеми, а, навпаки, зведе цих людей у могилу. Адже, отримуючи ордер, вони не обіцяли змінити спосіб життя. Відтак удома можуть чинити що завгодно.

Зараз ви читаєте новину «Бомжам у Сіетлі подарували квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі