пʼятниця, 03 грудня 2010 08:15

Акула відкусила жінці руку

На курорті Шарм-ель-Шейх у Єгипті акула по лікоть відкусила руку і поранила ногу 70-річній росіянці. Вона купалася в Червоному морі. Жінку прооперували в місцевій лікарні й доправили у клініку Каїра.

Трагедія трапилася на пляжі 5-зіркового готелю "Доміна корал бей". Акула напала на жінку вдень, коли та плавала біля буя. Напередодні тварина атакувала ще трьох туристів, у них травми ніг, рук і спини.

— Я двічі бачила в Червоному морі невелику акулу, — каже Наталія Лагода, 33 роки, з Києва. Вона з сім'єю два роки поспіль відпочиває в готелі "Доміна корал бей". — Одного разу хижак був за 10 метрів від мене. Але коли я розповіла про це в готелі, працівники почали заперечувати. Казали, акулам біля берега немає чого їсти і вода їм не підходить.

— Через страх втратити прибутки готельні гіди ніколи не розповідають, що купатися в морі небезпечно, — коментує столичний менеджер із туризму Тетяна. — Можуть лише продати гумові капці, аби у воді людина не наступила на морського їжака. Курортників попереджають тільки, що не можна купатися вночі. Інструктажу, які небезпечні тварини живуть у воді, ніхто не проводить.

— У Червоному морі живуть 44 види акул із 200 відомих, — каже київський дайвер Олексій Негодюк, 27 років. — Імовірно, на жінку напала рифова акула — вона може полювати біля  рифів, найближче до людей. При зустрічі з акулою треба якомога спокійніше пливти до берега. Найчастіше тварина сприймає людину за конкурента, а не за жертву. У неї поганий зір, але рухи можуть спровокувати агресію.

До небезпечних риб і тварин, які живуть у Червоному морі, належать отруйні вогняні корали, плямисті хвостоколи, риба-камінь скорпенопсис, мурени і морські їжаки. До летальних випадків призводять контакти з бородавчаткою і парчевими молюсками.

Зараз ви читаєте новину «Акула відкусила жінці руку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі