пʼятниця, 30 квітня 2010 03:19

13-річний хлопець зійде на Еверест

Автор: фото з сайта www.pitchengine.com
  13-річний Джордан Ромеро вирішив підкорити найвищі гори світу, коли побачив їх на карті
13-річний Джордан Ромеро вирішив підкорити найвищі гори світу, коли побачив їх на карті

Джордан Ромеро, 13 років, хоче стати наймолодшою людиною, що підкорила гору Еверест у Гімалаях — 8848 м над рівнем моря.

Разом з батьком і мачухою йому знадобилося 13 днів, аби дістатися місця, звідки почалося реальне сходження. 2 т спорядження везуть на яках. Пол Ромеро, батько Джордана, розповідає, що перший день пройшов у складних умовах через сніг та кригу.

— Це може зайняти пару тижнів або й пару років, — розповідає юнак. — Це перша з багатьох спроб.

Перед початком хлопець казав, що прагне піднятися на Еверест для себе і щоб надихнути молодих людей:

— Якщо все йтиме так, як зараз, майбутнє Америки — це ожиріння дітей, — говорив 9 квітня в Катманду, столиці Непалу. — Я сподіваюся змінити це власним прикладом — через альпінізм та мотивацію. Хочу надихнути дітей виходити на свіже повітря.

Ромеро підкорив п"ять із семи найвищих вершин. Батько та мачуха допомагають хлопцеві. Почали влітку 2005-го, коли Джордану було 9 років. Піднялися тоді на пік Кіліманджаро у Танзанії в Африці. Оскільки існує суперечка, яка найвища гора в Океанії — пік Костюшка у материковій частині Австралії чи піраміда Карстенс в Індонезії, родина підкорила обидві.

Останньою вершиною після Евересту має стати Масив Вінсона в Антарктиці. На нього планують зійти у грудні.

Родина живе у штаті Каліфорнія в США. Батько Ромеро працює лікарем, мачуха — професійним тренером. Експедиція обійдеться їм у $150 тис. Сім"я сподівається, що після подорожі спонсори повернуть їм гроші.

Зараз ви читаєте новину «13-річний хлопець зійде на Еверест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі