пʼятниця, 12 липня 2024 08:57

Зеленського назвав Путіним, а Гарріс - Трампом: Байден двічі обмовився на полях саміту НАТО

Зеленського назвав Путіним, а Гарріс - Трампом: Байден двічі обмовився на полях саміту НАТО
Президент США Джо Байден двічі обмовився на саміті НАТО. Фото: gettyimages.com

Президент США Джо Байден двічі обмовився на полях саміту НАТО у Вашингтоні.

Він випадково назвав президента України Володимира Зеленського "президентом Путіним". А віцепрезидентку Камалу Гарріс назвав Трампом. Про це Байден сказав під час виступів на заходах саміту.

Зокрема, він представив Зеленського як "президента Путіна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся із Байденом у Вашингтоні. Вже є перший результат

"Тепер я хочу передати слово президенту України, у якого стільки ж сміливості, скільки й рішучості. Пані та панове, президент Путін", - сказав Байден.

Однак, він швидко зрозумів помилку і виправився.

"Президент Путін? Зеленський переможе президента Путіна. Я так зосереджений на тому, щоб перемогти президента Путіна, ми повинні турбуватися про це", - додав Байден.

"Я кращий", - відповів Зеленський.

А на фінальній пресконференції саміту НАТО у Вашингтоні Байден сплутав прізвище віцепрезидентки Камали Гарріс. Назвав її Трампом.

Журналісти запитали президента про те, чи зніметься він з виборів і поступиться місцем Камалі Гарріс.

"Я б не обрав віцепрезидентку Трамп бути віцепрезиденткою, якби я не вважав, що вона має достатню кваліфікацію, щоб бути президентом", - сказав він.

Байден не помітив своєї помилки і продовжив доводити, що віцепрезидентка США готова до роботи. Він також виключив своє зняття з перегонів і запевнив, що є кваліфікованим.

У Вашингтоні на саміті НАТО лідери України, США, ще 21 держави НАТО, а також ЄС та Японії підписали "Український компакт" (Ukraine Compact) – багатосторонній документ, що містить зобов'язання щодо підтримки України.

Документ був підписаний державами, які уклали двосторонні безпекові угоди з Києвом.

Зараз ви читаєте новину «Зеленського назвав Путіним, а Гарріс - Трампом: Байден двічі обмовився на полях саміту НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі