середа, 31 липня 2024 14:58

Українська розвідка завдала удару по позиціях військ РФ у Сирії - фото й відео
3

Головне управління розвідки Міноборони України завдало комплексного удару по позиціях російських військ у Сирії.

Атаку здійснило угруповання ГУР "Хімік" наприкінці липня. Про це повідомило видання Kyiv Post, опублікувавши ексклюзивні кадри.

Українські розвідники вдарили по російській військові техніці на авіабазі "Кувейрес", розташованій на схід від Алеппо й окупованій російськими військами.

Угруповання ГУР "Хімік" завдало удару по російських військах у Сирії
Фото: kyivpost.com
Угруповання ГУР "Хімік" завдало удару по російських військах у Сирії
Угруповання ГУР "Хімік" завдало удару по російських військах у Сирії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готується розпалити війну у Африці

База також використовувалася для навчання та транспортування іноземних найманців на війну в Україні.

Повідомляється, що удар, внаслідок якого знищено російську техніку, було завдано через день після зустрічі російського диктатора Володимира Путіна із сирійським президентом Башаром Асадом, котра відбулася 24 липня.

Джерела в ГУР підтвердили факт удару виданню "РБК-Україна". Зазначили, що спецпризначенні знищили російський комплекс РЕБ, а після цього вдарили дронами по об'єктах РФ на самому летовищі.

Носії крилатих ракет "Калібр", які РФ виводить у Середземне море, можуть застосовуватись для продовження геноциду сирійців.

У Середземному морі росіяни мають постійне оперативне угруповання ВМФ. Воно базуються там у Тартусі (Сирія), розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Зараз ви читаєте новину «Українська розвідка завдала удару по позиціях військ РФ у Сирії - фото й відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі