неділя, 14 липня 2024 13:34

Чому РФ тримає "Калібри" у Середземному морі - у ВМС пояснили

Чому РФ тримає "Калібри" у Середземному морі - у ВМС пояснили
Росія тримає носії "Калібрів" у Середземному морі. Фото: slovoidilo.ua

Носії крилатих ракет "Калібр", які РФ виводить у Середземне море, можуть застосовуватись для продовження геноциду сирійців.

У Середземному морі росіяни мають постійне оперативне угруповання ВМФ. Воно базуються там у Тартусі (Сирія). Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія прибрала свої кораблі з Чорного моря

"Нагадую, там уже багато років триває конфлікт, де безпосередню участь і, можливо, організацію бере саме РФ. Де вони так само знищують народ іншої країни. В принципі, те, чим вони зазвичай займаються", - сказав Плетенчук.

За його словами, росіяни також мають геополітичні інтереси в Африці. І їхній флот періодично заходить до інших портів, де їх досі приймають.

"Сказати, що є якась конкретна мета. Найімовірніше вони можуть їх застосувати в якийсь момент для продовження геноциду сирійського народу", - додав Плетенчук.

Росіяни давно не запускали по Україні більше чотирьох ракет "Калібр" за залп. Та й ті українські сили ППО знищують практично всі, розповів речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

За його словами, зараз їх використовують під час комбінованих атак для того, щоб перевантажити систему протиповітряної оборони.

Зараз ви читаєте новину «Чому РФ тримає "Калібри" у Середземному морі - у ВМС пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі