пʼятниця, 05 липня 2024 08:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія прибрала свої кораблі з Чорного моря

5 липня у Чорному морі відсуні ворожі кораблі.

У Азовському морі зараз є три ворожі кораблі, але носії крилатих ракет "Калібр" відсутні, повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

"У Середземному морі два ворожі кораблі, два з яких є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 24 ракет", - звітує відомство.

Автор: ВМС
  У ВМС повідомили, чи є біля України носії "Калібрів"
У ВМС повідомили, чи є біля України носії "Калібрів"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили за ніч збили над Україною 100% ударних дронів РФ

За добу в інтересах Росії прохід Керченською протокою здійснили: чотири судна до Чорного моря, з них одне продовжило рух у напрямку протоки Босфор; вісім суден до Азовського моря, із яких три рухалися з протоки Босфор.

"РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)", - йдеться у повідомленні.

ЗСУ не б'ють по російських суднах в Азовському морі, бо військові кораблі загарбників не заходять в окуповані порти. А Україна не вражатиме цивільні судна - навіть ті, що розкрадають ресурси з окупованих територій.

Зараз ви читаєте новину «Росія прибрала свої кораблі з Чорного моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі