понеділок, 09 вересня 2024 11:53

Найбільший аеропорт Швеції зупиняв роботу через невідомі безпілотники

Найбільший аеропорт Швеції зупиняв роботу через невідомі безпілотники
Поліція розпочала розслідування у зв'язку з інцидентом. Фото: pixabay.com

У Швеції найбільший аеропорт країни, що розташований поблизу Стокгольма, на деякий час зупиняв усі рейси через виявлення невідомих безпілотників.

П'ять рейсів перенаправили до інших аеропортів, повідомляє SVT.

"На початку доби в районі аеропорту "Арланда" були помічені щонайменше чотири безпілотники різного розміру. Усі - невстановленого типу. О 2:00 адміністрація аеропорту вирішила призупинити свою діяльність. У зв'язку з цим п'ять рейсів були перенаправлені для приземлення в найближчих аеропортах, розташованих у містах Ничепінг і Гетеборг. Роботу аеропорту вдалося відновити лише о 03:30", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перехожий кидався з ножем на людей у центрі Ванкувера: є жертви

Поліція розпочала розслідування у зв'язку з інцидентом. Збройні сили Швеції також співпрацюють з адміністрацією аеропорту, щоб забезпечити безпеку та вирішити ситуацію.

"Існує підозра на умисний характер дій. Розслідування триває", - заявив речник поліції Даніель Вікдаль.

Із міркувань конфіденційності він не надав інших подробиць.

В Японії через потужний тайфун 29 серпня були зупинені залізничне і авіасполучення. У південно-східних регіонах країни призупинили рух потягів та скасували більшість авіарейсів.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший аеропорт Швеції зупиняв роботу через невідомі безпілотники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі