субота, 03 серпня 2024 18:20

Експорт російської нафти впав до найнижчого показника майже за рік - Bloomberg

Експорт російської нафти впав до найнижчого показника майже за рік - Bloomberg
У липні експорт російської нафти з основних західних портів знизився до найнижчого рівня за останні 19 місяців. Фото: Bloomberg

У липні експорт російської нафти з основних західних портів знизився до найнижчого рівня за останні 19 місяців, а загальний експорт нафти впав до найнижчого показника майже за рік.

Минулого місяця глобальні постачання скоротилися приблизно на 586 тис. барелів на добу. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Особливо помітне скорочення постачань було до Китаю, яке зменшилося на понад 1,4 млн барелів на добу, що стало найбільшим падінням цього року.

Збільшення експорту нафти з Саудівської Аравії та США частково компенсувало зниження постачань з Росії, Бразилії, Венесуели та Катару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зробіть так, щоб Росія не била по нашій енергетиці" - Зеленський висловився про атаки на НПЗ

Російський експорт, переважно сорту Urals, з балтійських портів Приморськ та Усть-Луга, а також з Новоросійська на Чорному морі у липні знизився до майже 1,8 млн барелів на добу. У червні цей показник становив 2,2 млн барелів на добу.

Росія почала краще дотримуватися своїх квот у рамках угоди OPEC+, а також відновлення роботи нафтопереробних заводів усередині країни може зменшити обсяги нафти, які експортуються.

Окремий аналіз, проведений цього тижня, показав, що загальний експорт російської нафти морем був найнижчим майже за рік, а відправлення з балтійських портів знизилися до найнижчого рівня з грудня 2022 року.

Держави ОПЕК+ підтвердили домовленість про скорочення обсягів видобутку нафти на тлі зростання цін.

Ввечері 2 серпня котирування нафти різко знизилися, пише Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «Експорт російської нафти впав до найнижчого показника майже за рік - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі