неділя, 08 вересня 2024 21:20

У Міненерго прокоментували перенесення ліній під землю

У Міненерго прокоментували перенесення ліній під землю
Перенесення ліній під землю - це потенційно один з варіантів, сказали у Міністерстві енергетики. Фото: pixabay.com

Перенесення ліній електропередач під землю є потенційно одним із варіантів для захисту енергетичної інфраструктури.

Про це сказав заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Перенесення ліній під землю - це потенційно один з варіантів. На сьогодні розроблена значна кількість технічних рішень та проєктів фізичного захисту об'єктів енергетичної інфраструктури з метою їх убезпечення", - сказав заступник міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники нагадали про найголовніше правило щодо генераторів

"У максимально швидкий термін встановлюється фортифікація об'єктів енергетичної, нафтогазової сфери на всіх можливих рівнях. Так і більш комплексні системи захисту", - також сказав Колісник.

"Попри те, що постійно ми маємо атаки на об'єкти цивільної енергетичної інфраструктури, і ворог не полишає своєї надії щодо досягнення повного блекауту, енергетики постійно відновлюють уражені об'єкти, створюють додаткові системи захисту", - заявив заступник міністра енергетики і сказав про міжнародну підтримку партнерів.

Укренерго закликало споживачів ощадливо користуватися електроенергію. Закликали не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів з 18:00 до 22:00.

У липні Верховна Рада ухвалила закони, які скасовують мито і податок на додану вартість на ввезення генераторів, акумуляторів, обладнання для вітро- і сонячної генерації.

Зараз ви читаєте новину «У Міненерго прокоментували перенесення ліній під землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі