пʼятниця, 02 серпня 2024 22:42

ОПЕК+ вирішив скоротити видобуток нафти

ОПЕК+ вирішив скоротити видобуток нафти
Котирування нафти різко знизилися. Фото: Wikimedia

Держави ОПЕК+ підтвердили домовленість про скорочення обсягів видобутку нафти на тлі зростання цін.

Ввечері 2 серпня котирування нафти різко знизилися, пише Bloomberg.

"Тиск на ринок надають нові сигнали ослаблення американської економіки, які посилили песимізм ринку щодо перспектив попиту, спричинений свідченнями спаду активності у Китаї", - йдеться у повідомленні.

На лондонській біржі ICE Futures на $2,46 (3,09%) жовтневі ф'ючерси на Brent дешевшали до $77,06 за барель. Під час сесії ціна контракту опускалася до $76,9 за барель.

Вересневі ф'ючерси на WTI дешевшали на біржі NYMEX на $2,69 (3,53%), до $73,62 за барель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після атаки на хуситів зросли світові ціни на нафту

Міністерство праці США заявило про зростання безробіття в країні у липні до максимальних з жовтня 2021 року 4,3%. Темпи зростання кількості робочих місць в економіці США сповільнилися до 114 тисяч зі 179 тис. у червні.

Стало відомо, що у липні індекс ділової активності у промисловому секторі США впав до мінімальних з листопада 2023 року 46,8 пунктів з 48,5 пунктів місяцем раніше.

"Занепокоєння трейдерів стосовно перспектив попиту переважує побоювання, пов'язані зі зростанням напруженості на Близькому Сході", - додали журналісти.

Росія попри санкції ООН почала постачати нафту до КНДР. Супутникові знімки підтвердили, що два судна вирушили з порту "Східний" до порту "Чонджін" у КНДР, де, імовірно, розвантажилися.

Поставки на тлі постачання КНДР тисяч контейнерів зі снарядами до РФ - явний бартерний обмін зброї на нафту, що відкрито суперечить санкціям, які Володимир Путін підписав особисто. Це ілюструє траєкторію розвитку Росії за останні роки від міжнародного спойлера до держави поза законом.

Снаряди КНДР допомогли Росії у війні проти України. Порт "Східний" також використовувався як хаб для російських кораблів, що беруть участь у торгівлі зброєю між країнами.

Зараз ви читаєте новину «ОПЕК+ вирішив скоротити видобуток нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі