пʼятниця, 02 серпня 2024 09:35

Смертельний тайфун забрав понад 30 життів
5

Китай накрив потужний тайфун
Фото: eastnews.ua
Китай накрив потужний тайфун
Китай накрив потужний тайфун
Китай накрив потужний тайфун
Китай накрив потужний тайфун

Рясні дощі, зливи та повені у Китаї призвели до загибелі щонайменше 30 людей. Ще понад 30 осіб зникли безвісти унаслідок тайфуна Гаемі.

Пошуково-рятувальні операції тривають, пише CNN.

"У зв'язку з сильною повінню в провінції Хунань Китай підвищив рівень реагування на надзвичайні ситуації, щоб краще підтримати місцеві зусилля з ліквідації наслідків стихійного лиха. У четвер рятувальники дісталися восьми міст, які від минулої неділі були відрізані від зовнішнього світу через зруйновану інфраструктуру та електромережі", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італію сколихнув сильний землетрус

Тайфун накрив КНР ще увечері минулого четверга. Швидкість вітру сягала 110 км/год. За прогнозами синоптиків, кількість опадів може становити від 150 до 250 мм, а у високогірних районах і на узбережжі - до 400 мм.

У квітні тривалі дощі в Китаї викликали масштабні повені. У провінції Гуандун евакуювали 110 тис. осіб. Через негоду чотири особи загинули, а ще 10 зникли безвісти.

Зараз ви читаєте новину «Смертельний тайфун забрав понад 30 життів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі