субота, 03 серпня 2024 12:35

В Ірані повідомляють про масові арешти після вбивства Ганії

В Ірані повідомляють про масові арешти після вбивства Ганії
У Тегерані вбили політичного ватажка руху ХАМАС Ісмаїла Ганію. Фото: arguments.kyiv.ua

Після вбивства у Тегерані політичного лідера палестинського угруповання ХАМАС Ісмаїла Ганії в Ірані заарештували понад два десятки осіб.

Серед них - старші офіцери розвідки, військові чиновники та співробітники військового гостьового будинку, де стався вибух. Про це пише The New York Times із посиланням на двох ознайомлених із ходом розслідування іранських чиновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідера ХАМАС вбили завербовані іранські силовики - ЗМІ

За даними джерел, спеціалізований розвідувальний підрозділ Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) зі шпигунства взяв на себе розслідування і вистежує підозрюваних, які можуть привести до організаторів убивства.

Масові арешти свідчать про те, наскільки нищівним провалом у сфері безпеки для керівництва Ірану стало вбивство Ганії, що сталося на об'єкті, який ретельно охороняють у столиці країни, лише через кілька годин після церемонії інавгурації нового президента. Влада країни усвідомила, що того дня ніхто не був у безпеці.

Аналітики наголошують, що нездатність Ірану захистити ні свою країну, ні своїх ключових союзників, може виявитися "фатальною для іранського режиму". Це називають сигналом ворогам країни про можливість повалити і обезголовити Ісламську Республіку Іран.

Главу політбюро терористичної організації ХАМАС Ісмаїла Ганію ліквідували в Ірані за допомогою вибухового пристрою. Вибухівка спрацювала через кілька місяців після того, як її встановили, повідомили західні ЗМІ з посиланням на неназване джерело.

Іранський уряд і ХАМАС заявили, що за операцією стоїть Ізраїль. Але Тель-Авів не підтвердив і не спростував свою причетність.

Зараз ви читаєте новину «В Ірані повідомляють про масові арешти після вбивства Ганії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі