субота, 03 серпня 2024 10:20

У Росії заарештували чергового воєначальника: аналітики назвали причини

У Росії заарештували чергового воєначальника: аналітики назвали причини
В РФ заарештували колишнього заступника командира мотострілецької дивізії Дмитра Пєшкова. Фото: nv.ua

У Росії заарештували колишнього заступника командира з тилу 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Московського військового округу полковника Дмитра Пєшкова.

Йому інкримінують розкрадання продовольчих пайків. Сам військовий свою провину не визнає. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, цей інцидент є частиною цілеспрямованих зусиль Кремля з усунення високопоставлених військових чиновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин-2. Чому у Росії високопосадовців трусить від жаху

Експерти вважають, що насправді це може бути покаранням командирів за невдачі їхніх підрозділів або для того, щоб утримувати в лавах окупаційної армії лояльних і слухняних офіцерів.

В ISW зазначають, що підрозділи 144-ї мотострілецької дивізії проводять наступальні операції в районі населених пунктів Терни і Невське в Луганській області з обмеженим успіхом. Нещодавно вони втратили частину території через обмежені контратаки Збройних сил України в цьому районі.

У Росії до СІЗО на два місяці відправили заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова, якого обвинувачують в отриманні хабаря в особливо великому розмірі.

Чиновнику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заарештували чергового воєначальника: аналітики назвали причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі