четвер, 28 лютого 2019 07:32

Венесуела вивезла 8 тонн золота з країни

  З центрального банку Венесуели вивезли 8 тонн золота. Фото: Investing.com
З центрального банку Венесуели вивезли 8 тонн золота. Фото: Investing.com

Зі сховищ центрального банку Венесуели вивезли близько 8 тонн золота.

Золото було вивезено вантажівками між середою і п'ятницею минулого тижня, коли в банку не було постійних охоронців, пише Reuters.

Його планують продавати за кордоном нелегально. Не відомо, куди саме відправили золото.

Операція була проведена, коли глава Центробанку Калікст Ортега був за кордоном.

У Центробанку не стали коментувати цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін засудив насильство на кордонах Венесуели

У 2018 році 23 тонни золота були перевезені з Венесуели в Стамбул літаком, відповідно до джерел і даних уряду Туреччини.

Центральний банк Венесуели купив частину цього золота в примітивних золотодобувних таборах на півдні країни і експортував його в Туреччину та інші країни для фінансування закупівель основних продовольчих товарів, стверджують понад 30 осіб, обізнаних про ці операції.

Згідно з даними банку, в 2018 році зі сховищ Центрального банку було вилучено близько 20 тонн золотого запасу, залишилося 140 тонн, що є найнижчим показником за останні 75 років.

Уряд Мадуро намагається повернути близько 31 тонни золота зі сховищ Банку Англії, побоюючись, що воно може бути заморожене дією міжнародних санкцій проти Венесуели. Міністр закордонних справ Венесуели Хорхе Арреаза заявив у середу на засіданні ООН в Женеві, що Банк Англії заблокував активи уряду.

Уряд Мадуро вдався до розпродажу золота після падіння видобутку нафти.

Зараз ви читаєте новину «Венесуела вивезла 8 тонн золота з країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі