вівторок, 13 вересня 2022 11:02

У США констатували першу смерть від мавпячої віспи

У США констатували першу смерть від мавпячої віспи
На 12 вересня цього року в США зареєстрували майже 22 тис. випадків ймовірної або підтвердженої віспи мавп. Фото: pixabay.com

У Лос-Анджелесі в Сполучених Штатах Америки офіційно зареєстрували першу смерть від мавпячої віспи.

Летальний випадок підтвердили Центри контролю та профілактики захворювань США. Також департамент громадської охорони здоров'я Лос-Анджелеса, пише CNN.

У повідомленні департаменту зазначається, що у померлого була дуже ослаблена імунна система, через що його госпіталізували.

Центри контролю та профілактики захворювань США (CDC) не надали більше інформації про смерть хворого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший випадок мавпячої віспи підтвердили в Росії

"Людям із сильним імунодефіцитом, які підозрюють, що у них віспа мавп, рекомендується звернутися за медичною допомогою та лікуванням завчасно і залишатися під наглядом", – йдеться в повідомленні.

За даними CDC, на 12 вересня цього року в США зареєстрували майже 22 тис. випадків ймовірної або підтвердженої віспи мавп. Найбільше з них у Каліфорнії – 4,3 тис.

Зазначається, у всьому світі під час цього спалаху було зареєстровано майже 58 тис. випадків і 18 підтверджених смертей, не враховуючи смерть у США.

Перший випадок зараження мавпячою віспою підтвердили також в Польщі. Загалом було до 10 підозр на захворювання.

В Україні реєструватимуть випадки мавпячої віспи, але епідеміологічного спалаху боятися не варто. Такий прогноз дав головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Початкові симптоми: лихоманка, головний біль, м'язові болі, біль у спині, збільшення лімфатичних вузлів, виснаження. Може бути висип, який часто починається на обличчі, а потім поширюється на інші частини тіла, зокрема на геніталії.

Експерти вважають, що молоді люди більше ризикують заразитися чи захворіти на цю недугу, оскільки вони рідше були вакциновані проти віспи, яку подолали у 1980-х.

Зараз ви читаєте новину «У США констатували першу смерть від мавпячої віспи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі