четвер, 16 березня 2023 14:41

Спецтема: Війна Росії проти України

У розвідці пояснили, який вплив очільник "Вагнера" має на Росію

У розвідці пояснили, який вплив очільник "Вагнера" має на Росію
Очільник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин зберігає свій вплив у Кремлі. Фото: eastnews.ua

Очільник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин досі входить в оточення президента Росії Володимира Путіна і зберігає свій вплив.

Конфлікт Пригожина з російським міністром оборони Сергієм Шойгу та начальником Генштабу Валерієм Герасимовим назрівав ще з літа 2022 року. Він тоді пообіцяв швидко захопити Бахмут та не зміг цього зробити. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль сприймає Пригожина, як загрозу режиму – ISW

"Коли пішла різка критика Герасимова та Шойгу, то кульмінацією стало призначення Герасимова командувачем. Конфлікт перейшов у медійну площину, Пригожина блокують в інформаційному просторі, він перестав підтримувати військову підтримку, яка була за Суровікіна", – сказав Скібіцький.

Він зазначив, що Пригожин все ще наближений до Путіна.

"Він вхожий до Кремля і розв'язує ті питання, які необхідні Путіну в Україні, Африці та Сирії. Він тримається і зберігає вплив", – пояснив представник ГУР.

Російський олігарх та засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин намагався просунути до міноборони РФ афілійованих посадовців.

За даними аналітиків, Пригожин разом з головою Чечні Рамзаном Кадировим намагались підірвати владу міністра оборони Росії Сергія Шойгу. Таким чином, вони прагнули отримати доступ до складів боєприпасів і бюджету російського оборонного відомства.

Зараз ви читаєте новину «У розвідці пояснили, який вплив очільник "Вагнера" має на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі