четвер, 17 листопада 2022 17:27

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білорусі шукають допомоги Ірану для виготовлення снарядів

У Білорусі шукають допомоги Ірану для виготовлення снарядів
У Білорусі можуть налагодити закритий цикл виготовлення снарядів. Фото: eastnews.ua

Білоруський режим хоче налагодити виробництво складових частин для снарядів калібрів 152 мм і 122 мм.

Хочуть перейти надалі на замкнений цикл виробництва боєприпасів, повідомляє Головне управління розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президента запитали про загрозу з боку Білорусі

З'ясовують можливість збирання реактивних снарядів калібрів 122 мм, 220 мм і 300 мм з імпортних складових.

"У зв'язку з цим 20–23 листопада заплановано візит білоруської делегації до Ірану. Перелік питань для обговорення з іранською стороною стосується усього циклу виробництва – від технології виплавки сталі для складових частин боєприпасів до фарбування снарядів та тари, що використовується для їхнього пакування", – повідомляють розвідники.

Минулого тижня заступник керівника Офіса президента України Кирило Тимошенко показав фото будівництва стіни на кордоні з Білоруссю. У Волинській області збудували залізобетонний паркан з колючим дротом, рів, насип.

У Білорусі в Гомельській області військові комісаріати проводять приховану мобілізацію водіїв і механіків. Також у цій країні іранські інструктори навчають російських окупантів і координують запуски безпілотників.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі шукають допомоги Ірану для виготовлення снарядів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі