середа, 16 листопада 2022 20:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Президента запитали про загрозу з боку Білорусі

Президента запитали про загрозу з боку Білорусі
Україна почала будівництво стіни на кордоні з Білоруссю. Зводиться залізобетонний паркан з колючим дротом, рів, насип. Фото: t.me/tymoshenko_kyrylo

Білоруси не бачать сенсу і не мають бажання воювати з Україною.

Бажання у їхнього суспільства там немає. Про це сказав президент Володимир Зеленський журналістам у середу, 16 листопада.

"Ми вважаємо, що на сьогодні сенсу наступу у білорусів на територію нашої держави немає. І бажання у їхнього суспільства там немає, а в нашого – тим більше", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони повідомило, що чекає на окупантів у разі повторного наступу з території Білорусі

На ремарку журналіста, що Україна робить все можливе аби переконати Білорусь не воювати, президент сказав: "Ми багато в чому когось переконуємо, це частина нашої роботи – не відкривати багато фронтів".

Минулого тижня заступник керівника Офіса президента України Кирило Тимошенко показав фото будівництва стіни на кордоні з Білоруссю. У Волинській області збудували залізобетонний паркан з колючим дротом, рів, насип.

У Білорусі в Гомельській області військові комісаріати проводять приховану мобілізацію водіїв і механіків. Також у цій країні іранські інструктори навчають російських окупантів і координують запуски безпілотників.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Президента запитали про загрозу з боку Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі