четвер, 17 серпня 2023 13:24

Судно Joseph Schulte з порту Одеси успішно ввійшло у міжнародні води

Судно Joseph Schulte з порту Одеси успішно ввійшло у міжнародні води
Вантажне судно Joseph Schulte вийшло в міжнародні води. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Німецьке вантажне судно Joseph Schulte, яке ходить під прапором Гонконгу, без проблем перетнуло українські води у Чорному морі.

Напередодні вантажний лайнер став першим, який вийшов з порту Одеси після припинення дії зернової угоди. Про це з посиланням на пресслужбу компанії-власника з Гамбурга Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) повідомляє телеканал ARD.

Зазначається, що корабель перетнув українську частину Чорного моря через кілька годин після виходу з порту Одеси.

"Я можу підтвердити, що судно покинуло українські води", ‒ сказала речниця компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зерновий коридор" без Росії: в ISW проаналізували спроби України обійти РФ в Чорному морі

Вона також подякувала всім причетним сторонам, які зробили можливим безпечний прохід вантажного судна.

Судно, яке також частково належить китайському банку, прямує до Стамбула. За даними українських джерел, воно перевозить понад 2100 контейнерів із близько 30 тис. тонн вантажів. Лайнер став першим, який вийшов з Одеського порту "гуманітарним коридором", покликаним дозволити суднам, які застрягли в Одеському порту, перетинати Чорне море та дістатися берегів іноземних держав. Перехід "коридором" відбувається на власний ризик.

На думку німецьких експертів, Росія не зробила спроб атакувати судно не в останню чергу з огляду на те, що воно належить ФРН, яка могла б різко відреагувати та прийняти нові рішення щодо постачання Україні додаткових озброєнь.

Із Одеси 16 серпня вийшло перше судно з продовольством після припинення дії зернової угоди.

Тимчасовим коридором для торговельних суден до та з портів Одеси першим скористався контейнеровоз "JOSEPH SCHULTE" під прапором Гонконгу.

Зараз ви читаєте новину «Судно Joseph Schulte з порту Одеси успішно ввійшло у міжнародні води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі